Avatara

Avatara

1978-ban születtem Budapesten. Miután két és fél éves koromban magamtól megtanultam olvasni, írni és – emlékszem - eszmélésem óta sokat gondolkodtam azon, miért kellett elhagynom egy sokkal boldogabb világot, azért, hogy bezárjanak ebbe a testbe, a földi tér, idő és okság kötelékeibe – rövid úton megkaptam a „problémás”, „kezelhetetlen”, „antiszociális” gyerek címkéjét. A magyarországi oktatásban mind a mai napig uralkodó tömegszellemet már ekkor megszenvedve (és persze az ellen megállás nélkül lázadva) később elhatároztam, hogy ha magam is oktató leszek, azon fogok fáradozni, hogy a hozzám forduló, előadásaimat hallgató embereknek olyan színvonalat kíséreljek meg nyújtani, amilyet gyermekfejjel én magam is vártam volna tanáraimtól.

Vallástörténész, mitológus vagyok, azaz a mítoszokkal, ősi istenségekkel, történelemelőtti csodálatos világokkal, hősökkel, hőstettekkel és szimbólumokkal foglalkozó kutató. Ez persze így módfelett tudományoskodóan hangzik, így inkább leírom: nemcsak kutatom, de élem is a mítoszokat. Számomra a mítoszok nem pusztán történelmi relikviák, érdekes, szép mesék vagy éppen kezdetleges világmagyarázatok: számomra a mitológia igaz, mi több: igazabbnak tartom, mint mindazt, ami körülöttük az anyag síkján megtörténik. Tanítványaimnak gyakran említem ezt a példát: a magam részéről jobban hiszek abban, hogy Iaszón és az Argonauták megkeresték az Aranygyapjút...

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán egyiptológiát, régészetet, filozófiát, latin nyelvet és irodalmat valamint összehasonlító indoeurópai nyelvészetet hallgattam. Kedvenc nyelvem a szanszkrit és a hieroglif egyiptomi (ó-és középbirodalmi változata), ezeken szívesen olvasok is mítoszokat. Mondanom sem kell, hogy a hazai tudományos életben még mindig jellegzetes anyagelvű (materialista) szemléletmóddal a legmesszebbmenőkig nem értek egyet (azt is mondhatnám, szívesen vívnék élethalálharcot a materialistákkal J): egyházhoz nem kötődő istenhívő vagyok, mélyen tisztelem a Mindenséget átható örök Tudatosságot, egyben a csillagokban, fákban, füvekben, állatokban és ásványokban is megnyilvánuló istenit.

AMI A BIBLIÁBÓL KIMARADT Ingyenesen letölthető audio előadás hanganyag

http://szalma.info/cokog/Avatara/20110327_Ami_%20a_Bibliabol_kimaradt.mp3

http://youtu.be/LXH8j7Bh8tA

CsatolmányMéret
Avatara DVD Lista régiekkel hallgatóknak (1).doc37 KB
           

megjegyzes.

Szia Avatara...

Az USA-ban elek 12 eve..
HAla az internetnek, majdnem minden eloadasod vegigneztem.
Nagy tisztelod vagyok, es mas nezeteim lettek amiota megismertelek..
Remelem szemelyessen is lathatom hallhatom majd valamikor barmelyik eloadasod,
Gyerekkorom ota hiszek abban, hogy feladataink vannak..
En zeneszerzo vagyok, es nekem is dolgom van az emberekkel.
Kivanok Neked sok sikert, kitartast, es egeszseget..
Az eggyik hallgatod..

Miky!

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Következő programok

A programok változásának lehetőségét fenntartjuk.

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél