Balázs Gergely

Balázs Gergely 3 évesen kezdett hegedülni. Zenetagozatos alap- és középfokú tanulmányok után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, mint hegedűművész és –tanár. Számos izgalmas formációban játszott, hazai és nemzetközi színtéren is: szimfonikus és barokk zenekarokban, népzenei feldolgozásokat játszó együttesben, de rock, blues és jazz zenekarokban is megfordult. Dolgozott együtt Al Di Meolával, a Jethro Tull együttessel, Ennio Morricone-val.

2010-ben megnyerte a Loop Station Világbajnokság kelet-európai döntőjét, majd Los Angelesben a döntőn harmadik díjas lett a világ tizenkét legjobbja közül.

Egyetlen elektromos hegedűvel, egy loop-pedállal, egypár kiegészítő effekt pedállal és kis cintányérocskák használatával ad szóló koncerteket.

A looperes, azaz az élőfelvétel-visszaismétlős játék-technika jelenti előadásának alapját. Egy úgynevezett loop-pedál egyik pedáljának megnyomásával elindul egy felvétel, majd a pedál újbóli lenyomásával ez azonnal vissza is játszható, miközben már egy újabb dallam szólaltatható meg mellette élőben.
Ezzel a hangzás és a darabok, improvizációk szerkezete
összetettebbé válik, és többszólamű zenék jönnek létre.

Ezt a módszert egyaránt alkalmazza közismert dallamok feldolgozásánál és a teljesen egyedi, jellegzetes hangzású saját kompozícióinál is.

Elhivatottsága, hogy az emberek lelkét mélyen megérintse a játékával, és segítsen kiszakadni - akárcsak egy kis időre is - a mindennapok ismétlődő kötelességei közül.

Szakmai háttér:

A Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett 1995-ben.

I. helyet ért el a Boss Loop Station Világbajnokság
Kelet-európai döntőjében.

III. lett a Boss Loop Station Világbajnokság Los-Angeles-i
döntőjén.

I. díjat kapott az Országos Szolfézs és Népdaléneklési Versenyen.

III. helyet szerezte meg a Koncz János Országos Hegedűversenyen.

           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Következő programok

A programok változásának lehetőségét fenntartjuk.

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél