Beda Boglárka - Rádiusz Tamás - Belső Megélések Rendszere

Beda Boglárka - Rádiusz Tamás - Belső Megélések Rendszere

Lelki Állapotok Táblázata korábban: (Megértés Táblázatának) egyik elindítója és alkotója. Gyerekkoromtól kezdve nagyon erősen élt bennem a vágy, hogy megértsem, ki mit miért csinál a környezetemben. Nyitott, adakozó lelkű gyerek voltam, és így teljesen érthetetlen volt számomra az iskoláimban a diákok körében megtapasztalt agresszió, verekedésre való hajlam, kötözködés és önzés.

Nehezen találtam meg életem célját, huszonnégy éves koromig a közvetlen környezetem lustának és tohonyának bélyegzett. Ekkor érkezett egy valódi tündérmesébe illő fordulat: egy kedves barátom rávett, hogy legyek közös képviselője és gazdasági vezetője egy belvárosi romos épületnek. Az épületben megláttam életem nagy kihívását, és nagyon rövid idő alatt a lusta emberből napi tizennégy órát fáradhatatlanul dolgozó, munkáját hobbinak tekintő, szorgalmas ember lettem. Az értem aggódók pihenésre ösztönöztek, én meg nem értettem, miért is kellene kikapcsolódnom, hiszen jól érzem magam ott, ahol vagyok. Megtaláltam az értelmet és a célomat az életemben: visszaállítani az épület eredeti pompáját.

Egy munkahelyi konfliktus vetett véget a szárnyalásomnak, újra szembekerültem az emberi rosszindulattal. Egyre több belső megélést kellett feldolgoznom, és ebben az időben sok más embertársammal együtt a külvilágban találtam meg a bajaim okozóját. A rendszert hibáztattam azért, ami velem történik. A csapdából azért volt kiút: lépéseim ismét az emberismeret és a lélek megismerése irányába vittek. 2005-ben találkoztam életem egyik meghatározóbb emberével, Hadnagy Előddel. Együttműködésünk évei alatt megfogalmazódott közös célunk, és ezzel együtt utunk: olyan rendszert akartunk, amiben magyar szavakkal látható az ember lelki működésének teljessége, ami segít eligazodni a sokféle eszmerendszer között és megtanít rendet tenni az emberi lélekben. Nagy célunk volt: békét és rendet szerettünk volna a világban. A két álomlátó kiürítette hát poharát, hogy tiszta vízzel töltse fel azt. A közös munka eredménye lett A Táblázat.

Személy szerint nem emlékszem rá, milyen a BMR-LÁT nélkül élni. A rendszer segítségével, olyan tempóban rendeződnek a belső események, megélések, hogy alig győzöm követni őket. 2010-től egyre inkább a belső világban történő megélések mögötti okokat kutattuk és így jött létre a Belső Megélések Rendszere. A külvilág történéseiről a belső világ történéseire terelődött a figyelem. Az értékelésről, és az itélkezésről az ok-okozati megértésre. Mivel az utam a Táblázat létrehozásában mindig is a beszélgetés irányítása volt, hát ilyen kérdések kérték a választ: Hogyan veszek részt a világ játszmáiban? Milyen előnyöm származik abból, ha sajnáltatom magam? Milyen összetevők kellenek egy adott érzelmi állapot létrejövéséhez? Miért kerülök újra és újra hasonló élethelyzetbe? Milyem ok-okozati összefüggés van abban, hogy egyik állapotból a másikba kerülök? Hogyan kapcsolódhat össze a rendszerünk a biologikával? Hol van az a belső önmeghatározás ami néha hatalmas feszültséget vált ki a környezetemből? Hogyan lehet ebben a rohanó világban a belső békét megőrizni? Hogyan tudok minél gyorsabban megbocsátani vagy épp elengedni?

A Lelki Állapotok Táblázata és a Belső Megélések Rendszere sok ember által tesztelt érthető és áttekinthető rendszer. Bárki képes ellenőrizni saját magán, de csak akkor, ha nyitott a kérdésre önmagával kapcsolatban: Miért?

Azt gondolom, hogy a tudatosodás forradalma nem kívülről ingyen kapott megváltással, hanem lassú, de biztos egyéni személyes belső változásokkal fog megtörténni, egy folyamatos belső és külső kommunikációs folyamat eredményeképpen, ahol meglátjuk azt : mit, mikor, miért adunk ki a tudati és érzelmi belső világunkból, és annak milyen következménye lesz a külvilágban. Ez lehet egy új világ alapja.

Ezért jött létre a Lelki Állapotok Táblázata és a Lélekmodell. Ők a kezdetek.

           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Következő programok

A programok változásának lehetőségét fenntartjuk.

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél