Bernád Ilona

Bernád Ilona

Szülésznő, természetgyógyász, néprajzos, szakíró.
Erdélyben, a Kis-Küküllő mentén születtem 1963-ban, ott nőttem fel, családomban tanultam a népi orvoslást. Az Egészségügyi Közép- és Főiskolát Marosvásárhelyen végeztem. A Kárpát-medencét és Moldvát járva több mint kétezer gyógyítóval, szülővel, nagyszülővel beszélgettem. Ötven országban kutattam a magyar közösségeket, rokonnépeket, a világ hagyományos orvoslásait.
Köteteim: Egészségünkért 1-2
Élő népi gyógyászatunk
Isteni folyamat, Gyermekáldás, bábaság a magyar néphagyományban
„Szerettem őkőt úgy, ahogy kellett” A csecsemő és gyermek ápolása, gyógyítása néphagyományunkban
Lélekföld; Tibet, Belső-Mongólia
Útjaim a gyógyítás körül (útleírások, tanulmányok)
Magyarok Amerikája (útirajz, szociográfia, társszerzővel)
Vadad, Erdély gyermeke (falumonográfia, társszerzővel)
Jelenben a nőknek szóló könyvemen dolgozom.
Előadásokat és tanfolyamokat tartok a népi egészségkultúráról, konyháról, térrendezésről, szertartásokról, jelképekről, (az egész embert szemlélő) gyógyításról, a gyermekáldásról, bábaságról, támasztóasszonyságról, a természetes és hagyományos szülésről-születésről, népi kezelésekről, szerzetesi csontkovácsolásról. Aki tanácsért, kezelésért keres meg, az összetett okok feltárása, az öngyógyítás módozatainak megtalálása mellett segítek visszatérni népünk szellemiségéhez, lelkiségéhez, természetességéhez. Aki a magyar nyelvterületen született, szellemileg, lelkileg ebben a hagyományban, rendszerben tud kiteljesedni, egész-séges maradni, meggyógyulni. Én is folyamatosan képzem magam, tanulok, s remélem, hogy ez mindig is így lesz, valamint továbbra is az anyákat, a családokat, a gyermekeket és nemzetünket szolgálom.
2016-ban visszaköltöztem Budapestre, és Daróczi Zoltán kollégámmal létrehoztuk a Népi gyógyászatunk jövőjéért Alapítványt.

           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Következő programok

A programok változásának lehetőségét fenntartjuk.

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél