A kenyérnek becsülete
Valaha a kenyér az életet jelentette a Kárpát medencében. Nagyszüleink idejében ez természetes volt, a legtöbb család saját kemencéjében sütötte, az akkor méltán világhírű magyar gabonákból. Napjainkban a bolti lisztek nagy része „felhígult” ezt a legtöbb ember emésztési problémái által érzékeli, ugyanis nem evés közben jelentkezik azonnal a dugulás, hanem másnap, harmadnap szorulás vagy ha már bélbolyhai lepusztultak hasmenés formájában. S ezért nem a liszt mint feldolgozási forma, az őrlemény a felelős, hanem azok a búzafajták melyekből készülnek az ipari lisztek, azok nem az ember emésztőrendszeréhez lettek igazítva, hanem a vetőmag forgalmazók és kereskedők zsebéhez. Hibrid fajták, műtrágya és vegyszer felvétele számít nekik.
A haszonlesés nem egyeztethető össze a magyar emberek emésztőrendszerével, melybe csak úgy döntik az gyenge minőségű eldeformált búzafajtákhoz az adalékot, tartósítót, színezéket, ízfokozót, erjedésgátlót, savanyítót stb. tonnaszám! Valamikor elég volt 2 hetente sütni, és finom volt a kenyér kéthetes korában is. Felhívjuk figyelmét, hogy még él és reneszánszát éli az egészséges ősi magyar étkezési kultúra, van még ehető és emészthető gabona, mely nemcsak kitöm, hanem táplálja a testet és a lelket, mely erőt és életvidámságot biztosít jó közérzet formájában.
Figyelje meg a mai ipari kenyerek minőségét 1-2-3 avagy több nap múlva. Minőségéről könnyen megbizonyosodhat, ha ad egy darabot a kutyájának. Amikor az a bizonyos élelemnek címkézett valami a kutyának sem kell, azt javasoljuk Ön se egye, mert az valószínűleg nem, vagy nagy nehézségek árán emészthető, többnyire teher és salak a szervezetnek.
2013 január 22-én Budapesten a Sóter Klubban bemutatjuk azt a magas minőségű Dr. Kalmár® védjeggyel megkülönböztetett ősgabonából készült kenyeret, mely kézzel készül és akár Ön is házilag elkészítheti otthonában, adalékanyagok és gépek nélkül. Ehhez biztosítunk megfelelő alapanyagot és betanítjuk a hagyományos technológiát. Az így elkészült kenyér tartalmazza az Ön szeretet energiáját is, melyet a gyúrás és dagasztás közben belevisz. Ebből a kiváló minőségű gabonából készült kenyérből napi néhány szelet max. 10-15 dkg már fedezi egy felnőtt ember minőségi életét fenntartó napi tápanyagszükségletét. Ehhez tiszta vizet ajánlunk és friss zöldséget, gyümölcsöt mely már befejezte érését, azaz nem fejlődésben lévő félkész stádiumban van. Erről az előadáson hallhat, sőt kérdezhet is bővebben.
Szeretettel hívjuk és várjuk az egészségére igényes érdeklődőket.
Szeged, 2013. január 17.
Jó egészséget kívánunk!
Kalmár Edit Virág Dr. Kalmár Gergely
természetgyógyász növénynemesítő
1.500.-