2 napos rajztanfolyam 28.000.- Forint helyett 9.990.- Forint / Fő 2017.07.22-23. 10.00-17.00

A rajzolás, az önkifejezés az élet más területeire is pozitív hatással lesz. Maga az alkotás magasrendű örömforrás is: a rajzoláskor a „jobb agyféltekére váltott” figyelem és koncentráció a meditációhoz hasonló tudatállapotot idéz elő, így a rajzolás kiváló stresszoldó tevékenység a hétköznapi mókuskerékben. A kreativitással, az újszerű látásmóddal nagyon nagy előnyök szerezhetők munkában, az önbizalom is épül. Az intuíció fejlesztése segít abban, hogy az élet minden területén könnyebben boldoguljunk, a fejlett megérző képesség pedig megkönnyíti a döntéshelyzeteket.

Kreatív Képzőművész Kurzus - 2 napos, művészeti oktatással egybekötött „kisképző” rajztanfolyam

A rajzolás megtanulása, megismerése azért nagyszerű, mert nemcsak rajzolni tanulsz meg, hanem egy új gondolkodásmódot is bekapcsolsz életedbe, amely nagy előnyt jelenthet a mindennapokban a döntéseknél, munkánál, előrelátó tervezésnél, ötletgyártásnál. Ráadásul nyersz vele egy új önkifejezési módot, amely szintén segít abban, hogy sokkal felszabadultabban, ezáltal pedig sikeresebben éld mindennapjaid.

A módszer segítségével és ezeknek a készségeknek feltárásával és továbbfejlesztésével, a rajztanuláskor voltaképp olyan feladatokat végzünk, olyan technikákat sajátítunk el, amelyekkel ezek az adottságok felszínre kerülhetnek és gyakorlással még jobban – akár művészi szintig is - kifinomodhatnak. De nemcsak egy szép rajz a végső cél, az igazi eredmény egyéniségünk, kreativitásunk fejlesztése, önbizalmunk megerősítése, a siker láttán elért magabiztosság és problémamegoldó képességünk eredményessége lesz, amely további életünk bármely területére pozitív kihatással van.

A tanítás során készségfejlesztő, vizuális és technikai rajzgyakorlatokat sajátítanak el a művészkedni vágyók, az oktató által a célokhoz igazított jobb agyféltekés feladatokkal és rajztémákkal, melyek egyénekre szabottan kerülnek kiválasztásra, tehát nem mindenkinek ugyanazt a témát kell csinálnia, hanem olyan gyakorlatokat végez, melyek egyéniségének megfelelnek. Ezen túlmenően azonban az oktató – művészettörténész és képzőművész előképzettséggel rendelkező tanár - a feladatokat a „művészi” rajz-oktatás gyakorlataival ötvözi, megfűszerezve a művészettörténeti ismeretekkel, tehát nemcsak rajzolás, hanem a képzőművészeti ismereteket is nyújtó „kis képzőművész képzés” folyik, melyben a művészi ábrázolás alapvető törvényeit ismerhetik meg a tanulni vágyók. Ennek során bemutatásra kerülnek a perspektíva és csendélet-ábrázolás szabályai, a jobb agyféltekés rajzoláskor a végcélként tekintett portrézáshoz az oktató elmagyarázza a fej és az arcábrázolás alapvető anatómiai törvényeit, az arc ábrázolásának általános és örökérvényű szabályait ismerhetik meg, melyekkel a jövőben minden arc- és portréábrázolást sikeresen tudnak megoldani. Az oktató maga is bemutatja a gyakorlatban is a rajzolás fontos fogásait: az egyes grafikai ábrázolási módokat és különböző árnyékolási módszereket, (kontúros, tónusos, satírozott-törölt árnyékolt rajzolás, „skubizás” és „negatív-teres” látás stb.) Mind a csendéleti témák mind a portrérajzolás esetében, egyénileg, a rajzokon korrigálva segíti a tanulók munkáját, hiszen a személyes bemutatás többet ér bármilyen tankönyvnél! Az oktató a művészi látás és ábrázolás törvényeinek és módozatainak bemutatásához – művészettörténészként - Leonardo, Rembrandt, Dürer grafikai munkásságából hoz példákat, a tanfolyamon a reményteljes „művésznövendékek” a nagy mesterek műveinek megismerésével, egészítik ki elméleti és gyakorlati ismereteiket, a rajzoláshoz pedig e mesterek műveiből válogathatnak „referencia-képeket”, megfigyelve „hogyan csinálták ezt a nagyok”.

Jelentkezés itt: soterklub@gmail.com

A tanfolyam megfelelő létszám esetén indul.

           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Aktuális programok

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél