Filmklub

2018 feb 10 19:00
Előadó: 
Takács Tibor

A kör
Amerikai filmdráma (2017.)

Eggers novella témája az internetes közösségi jelenlét ötlete adta az alap gondolatot A kör című 2017-ben készült filmnek.

A film központi gondolatmenete arról szól, hogy a világban mindenki elszámoltatható. Ezáltal kizárható a sok hazugság, amit nap mint nap hallunk politikusoktól vagy bármely vezetőtől, de nemcsak fontos emberek, hanem pl. a diákok minden cselekedete is rögzítésre kerülhet. A világ vezetői elszámoltathatóak, a diákok sem húznák ki betegség által a tanulás alól magukat, mert minden figyelhető a felvételek által. Technikailag ezt olcsó tömeg gyártott kamerák segítségével kívánják megoldani. Az információ amit a lencsék rögzítenek, azonnal fel is töltődhet A kör felhőjébe.

A történet a Szilícium-völgy tech-óriáscégnél játszódik, ami a Google-t, a Facebookot és az Applet is magába olvasztja. Ehhez a céghez kerül az ambiciózus fiatal Mae (Emma Watson), akinek élete egycsapásra megváltozik. Lépdel előre a ranglétrán és ez feltűnik Eamon Baileynek (Tom Hanks) is és különleges kérésével megkeresi a lányt. Felkéri őt a furcsa kísérleti feladatra, hogy kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt. A lány beleegyezik, csak a következménnyel nem számol.

A lány egy valamivel nem számol, mégpedig a nyilvánosság előtti életét élve veszélynek teszi ki magát, környezetét, barátait és családját, mert bárki nyomon követheti minden lépését....

Eredeti cím: The Circle

Amerikai dráma, 110 perc, 2017

Rendező: James Ponsoldt

Forgatókönyv: James Ponsoldt, Dave Eggers

Operatőr: Matthew Libatique

Filmzene: Danny Elfman

Szereplők: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Ellar Coltrane, Patton Oswalt

A belépő ára: 1.500.-Ft.

           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél