MOST Nap – Légy JELEN! Fókuszban a mozgás

2015 okt 24 10:00
MOST Nap – Légy JELEN! Fókuszban a mozgás

2015. október 24. 10.00 – 18.00
Szervező: MOST Közösség
Egy különleges programot ajánlunk figyelmetekbe:
Egész napos együttlétünk fő témája a mindenkori jelen pillanat teljes megélése és annak pozitív hatásai, melyet ezen a rendezvényen különböző kultúrák hoznak a közelünkbe.
Közös bennük az egymásra, a környezetre, pl. a zenére, illetve a befelé, érzéseinkre való figyelés, minden elmemunka nélkül.
Utat engedve intuícióinknak, kapcsolódva ezáltal egy felsőbb intelligenciához. Minőség és valódi kapcsolat születik, ha az elme csendes.
Szeretettel várunk a témához kapcsolódó előadásokkal, gyakorlatokkal és különleges tánc bemutatókkal, tánctanítással:
Milonga
A rendezvény egyik fénypontja:
Somos Judit és Lucas Molina Gazcon argentin tangó bemutatója. Autentikus forrás, két híres, szenvedélyes táncos és tanár által nyerünk betekintést a Milonga varázslatos világába.
Előadásuk után egy kis tanítást is kaphatunk tőlük, így gyakorlati tapasztalatokat is tudunk szerezni.
Tajcsi
Lehetőségünk lesz Tajcsi gyakorlásra is, mely a test és a tudat összehangolása, ellazítása által fejleszti belső erőnket és egyensúlyunkat. Elvisz a belső nyugalom állapotába és nem utolsósorban megtapasztalhatjuk általa a Jelenlétet.
Vezeti Török Zoltán alternatív masszázs és mozgásterapeuta és hatékonyságfejlesztő tréner.
Hula tánc és Hawaii életszemlélet
A délután folyamán elrepítünk Hawaiira is.
Balogh Margit táncos, koreográfus és tanár ősi és modern Hula táncokat mutat be és tanít nekünk.
A Hulát a hawaii nép szívverésének is nevezik. Ezt az erőteljes táncot áthatja az élet szeretete, a szépség és a harmónia.
A Hawaii életszemléletről – melynek esszenciája a jelen pillanat örömteli megélése és másokkal megosztása – Kutics Marianna tart egy rövid előadást.
Fejlődés, önfejlesztés
Gondolatok arról, hogy mi is a fejlődés, mi az értelme a fejlődésnek és hogy milyen módon valósul, illetve valósítható meg.
Gyakorlatok által betekintést nyerhetünk egy, az egységünket szem előtt tartó, a koncentrált figyelem, a jelen pillanat megélésének fontosságát hangsúlyozó, szeretet alapú fejlesztési módszerbe.
A programot Török Zoltán alternatív masszázs és mozgásterapeuta és hatékonyságfejlesztő tréner vezeti.
Hangutazás
A Spanyolországból származó Bells és a német Sunpan éteri hangja képes pár pillanat alatt meditatív hangulatot teremteni, elcsendesíteni az elmét és távoli világokat megidézni. Mindkettő több, mint egy hagyományos hangszer: mágikus hangszobor, léleksimogató meditációs eszköz.
Mindkét hangszer különlegessége, hogy nem a napjainkban megszokott 440 hertz-re van hangolva, hanem a számunkra harmonikusabb és békésebb frekvencián, 432 hertz-en szólalnak meg.
A hangszerek megszólaltatója Szilágyi Sándor, Peter Hess féle okleveles hangmasszőr.
Szeretettel várunk egész napos feltöltődésre, ahol főként mozgás, tánc és a zene által merítkezhetünk meg a Jelen pillanatban.
A programok jellege miatt ajánlott laza, kényelmes ruhában jönni.
Mozgást lehetővé tevő ruházat, hölgyeknek az argentin tangó miatt, ha lehet középhosszú szoknya, táncra alkalmas, nem magassarkú cipő. A Hawai’i hula tánchoz hozzatok zoknit, arra az esetre, ha hideg lenne a talaj. A tajcsihoz váltó tornacipő, vagy váltózokni ajánlott, esetleg ha nem lesz túl hideg a talaj mezítláb is lehet végezni. Extrém, pl. lábemelős mozdulatok nem lesznek, így a normál, de laza ruházat megfelelő, külön tréningruha nem szükséges. Ettől függetlenül átöltözési lehetőség lesz.
Érkezés, regisztráció: 9.30
Részvételi díj: 5 000 Ft
Kedvezményes díj MOST Közösség tagoknak: 3 500 Ft Csatlakozás (a tagság jelenleg ingyenes)
A MOST Közösséghez a csatlakozás http://mostkozosseg.hu/ oldalon lehetséges)
Az eseményről bővebben weboldalunkon tájékozódhatsz:
http://mostkozosseg.hu/programok/most-nap-legy-jelen-2/
A Facebook esemény linkje:
https://www.facebook.com/events/446963375490347/

           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél