Takács Tibor - 4 éves Asztrológia iskola - 2021. szeptember 9. 19 óra

2021 szep 9 19:00
Előadó: 
Takács Tibor

 

Főbb témakörök

 • Horoszkóp felállítása
 • A horoszkóp pontosítása
 • A horoszkóp kifejtése
 • Előrejelzések
 • Progressziós horoszkópok
 • Párkapcsolati asztrológia.

Minden órán közös kifejtés.

 

Az asztrológus felelőssége, hogy mit és milyen módon közöl a horoszkóp tartalmáról a szülöttel. Ne azt firtassuk, hogy mitől működik az asztrológia, hanem próbáljuk maximálisan kihasználni az általa nyújtott lehetőségeket. 

Egész életünket át kellene hatnia az önismeretnek, hiszen e nélkül képtelenek vagyunk célunkat beteljesíteni a Földön…

 

Jelentkezni a soterklub@gmail.com címen lehet

„Ha minden pillanatban születünk és meghalunk, akkor azt mondhatjuk, hogy a múlt és a jövő összekapcsolódik, egybeér. Márpedig ha a jövő és a múlt összeér, akkor ennek találkozási pontja nem lehet más, mint a jelen, ami tulajdonképpen egy kapu a tapasztalás és az illúzió között.”

Takács Tibor: Létezésünk tükre

 

Bővebben az asztrológiáról

 • Elhiszed, hogy nem a véletlen műve, hogy épp az adott pillanatban születtél?
 • Tudod-e, hogy többre vagy hivatva, minthogy a hétköznapok mókuskerekében vergődj?
 • Megtaláltad a hivatásodat, vagy csak a munkádat végzed?
 • Érezted úgy, hogy nem sikerül úgy a párkapcsolatod, ahogy szeretnéd, pedig mindent megteszel érte?
 • Tudsz-e jó döntéseket hozni, ha nem ismered sorsod valódi mozgatórúgóit?

Ha nem, gyere el az egyik szeptemberben induló 4 éves Asztrológia Iskolánkba, ahol minden órán közös elemzések tapasztalata által tanulhatsz!

Az asztrológia történelme

Az asztrológia szinte egyidős az emberiséggel. Az ember évezredek óta kémleli az eget és próbálja szóra bírni a csillagokat, az égi és a földi események közötti kapcsolatokat keresi. Már az őskorban tanulmányozták az égboltot, vizsgálták a csillagok állását, s mind jobban tökéletesedő műszerekkel kísérték nyomon az égitestek vándorlását. Elsősorban a fénylő, melegséget adó, világító Napot tisztelték.

A csillagászat és az asztrológia párhuzamosan fejlődött. Kezdetben papok, filozófusok, csillagászok művelték az asztrológiát. Fölfedezték a nappályát és azt 12 részre osztották. Megfigyelték, ha egy planéta keresztülhaladt egy ilyen szakaszon, bizonyos azonosságok mutatkoztak hatásaikban. Az azonos időpontban született emberek hasonló tulajdonsággal rendelkeztek, és bizonyos események is gyakrabban fordultak elő az életük során.

A XIX. századtól vált ketté az asztronómia, a csillagászat tudománya és az asztrológia, csillagfejtés tudománya. Az asztrológus sem dolgozhat a Naprendszer működésének ismerete nélkül. A Római Birodalomban még államtudomány volt, Caesar és Augustus lelkes hívei és támogatói voltak.
 
A modern asztrológiát az ókori görögöktől számítjuk. Már az ókori csillagászok készítettek feljegyzéseket a bolygókról, és érdekes, máig is ható összefüggéseket fedeztek fel az égi vándorok és a földi események között. Nagy alakjai Platón, Arisztotelész, a későbbi időkben pedig Euktémon, Nostradamus, Aquinói Szent Tamás, Paracelsus és Kepler.

Mire jó az asztrológia?

Akaratunkkal sorsunkat megváltoztatni ugyan nem tudjuk, de irányát és hatását képesek vagyunk befolyásolni. Ezzel elérkeztünk arra a pontra, amiben az asztrológia a legnagyobb segítséget adhatja, ez pedig önmagunk megismerése. C. G. Jung szerint az asztrológia valójában az önmegismerés és az önkibontakozás egyik technikája.

A horoszkóp nem más, mint egy tükör, amelyben megláthatjuk erényeinket, hibáinkat, gyengeségeinket. Nem reményeinket, vágyainkat, hanem lehetőségeinket és képességeinket mutatja. Egyéniségünk kialakításában felhasználhatjuk, alkalmazhatjuk a horoszkóp által megismert pozitív és negatív energiáinkat. Sok ember nincs tisztában képességeivel és felvállal olyan helyzeteket, amit megoldani képtelen, ezért élete kudarcok sorozata, holott csak rossz helyre fektette energiáit.

Az asztrológia irányt mutathat a tanulásban, a hivatásválasztásban. A pályaválasztásnál megkönnyíti a döntést, hiszen abban a korban a fiatalok nincsenek tisztában, valójában mi érdekli őket és mire alkalmasak. Nagyon sok kudarctól és csalódástól óvhatnák meg a szülők és a pedagógusok a pályaválasztó fiatalokat, ha figyelembe vennék az asztrológia adta lehetőségeket, hiszen többnyire nem a gyerekek döntenek. Gyakran előfordul, hogy a szülők tehetetlenül szemlélik gyermekük viselkedését, és felteszik a kérdést: hol rontották el? Holott egyszerűen nem ismerik gyermeküket, nem a megfelelő módszert alkalmazzák nevelésükben. A szülőknek tudomásul kell venniük, hogy nagyban hozzájárulnak gyermekük egyéniségének kialakulásához. Az asztrológia támpontot adhat ahhoz, hogy felismerjék a szülők, hol van gyermekük személyiségében a kritikus pont.

Asztrológia a párkapcsolatban

A párkapcsolatokban is jelentősen csökkenne a konfliktusok száma, ha ismernék egymás erényeit és hibáit. Gyakori eset, hogy az egyik fél meg van győződve, harmonikus a kapcsolatuk, holott csak unalmasan sodródnak a szakítás és a magány felé. Egyre közömbösebben éljük meg partnerünk problémáit, és segítség helyett saját akaratunkat próbáljuk meg ráerőltetni.
A megoldás egymás megismerése, amihez a horoszkóp segítséget nyújt. Lehetőséget ad, hogy ne csak szemlélői, hanem aktív részesei és formálói legyünk kapcsolatunknak.

Rendkívül érdekes lehetőségeket mutat egy házaspár horoszkópjának elemzése és összevetése, amelyből kitűnhet kapcsolatuk mélysége és tartalma. Ahhoz, hogy két embernek azonos horoszkópja legyen, egyazon helyen és időben kellene születniük, amire kevés az esély. Azonban, még akkor is két különböző közegben élnek, és ettől egészen más lesz a viszonyulásuk azonos helyzetekben.

A helyesen értelmezett horoszkóp mindig megfelelő irányt mutat. Az értelmezés során mindig a képlet egészét kell alapul venni, nem szabad egy-egy születési jelből végérvényes következtetést levonni 
Az asztrológus felelőssége, hogy mit és milyen módon közöl a horoszkóp tartalmáról a szülöttel. Ne azt firtassuk, hogy mitől működik az asztrológia, hanem próbáljuk maximálisan kihasználni az általa nyújtott lehetőségeket. Egész életünket át kellene hatnia az önismeretnek, hiszen e nélkül képtelenek vagyunk célunkat beteljesíteni a Földön.

 

Az órák hetente, csütörtökönként 19-21 óráig tartanak.

Az Asztrológia iskola díja 9.000 Ft/hó

 

Várunk szeretettel Asztrológia Iskolánkba!

Jelentkezni a soterklub@gmail.com címen lehet, vagy itt:           

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Sóter programok, hírek, akciók.

Feliratkozás hírlevélre >>

Tartalom átvétel

Kövess minket!

Facebook iWiW RSSHírlevél